Nelegální hazard mizí. 90 procent zahraničních loterijních firem se stáhlo z českého internetu

ČTK

pjn

Do konce ledna se z českého trhu stáhlo 44 zahraničních loterních firem s webovými stránkami v češtině. Představovaly asi 90 procent objemu nepovoleného internetového hazardu. Na dnešní tiskové konferenci to sdělil náměstek ministra financí Ondřej Závodský. Ministerstvo již udělilo první licenci firmě PokerStars, přes dalších 20 žádostí podle náměstka vyřizuje. Nový zákon o hazardu vstoupil v účinnost letos 1. ledna.

"Před prvním lednem jsme identifikovali 55 nelegálních internetových stránek s hazardními hrami, které cílí na české hráče. Dvacet z nich k začátku roku znemožnilo účast českým hráčům," uvedl Závodský. Za nelegální považovalo ministerstvo financí (MF) takovou firmu, která měla webové stránky v češtině, umožňovala platbu v korunách nebo svojí reklamou mířila na spotřebitele na českém trhu.

Zbylým 35 společnostem, které k začátku roku neznemožnily českým hráčům sázení, MF podle Závodského odeslalo dopis. "V něm jsme jim vysvětlili, že provozují hazardní hru v rozporu se zákonem a vyzvali je k ukončení provozu," doplnil náměstek.

Konec jaderného byznysu? Toshiba chce utlumit Westinghouse

sinfin.digital