Operátor O2 rozdělí akcionářům 6,5 miliardy. Dividenda bude vyšší než loni

ČTK

Mobilní operátor O2 letos vyplatí akcionářům 21 Kč na akcii. Dostanou dividendu 17 korun na akcii a k tomu čtyři koruny z emisního ážia, tedy z rozdílu mezi tržní a nominální cenou akcie. Rozhodla o tom valná hromada společnosti. Celkem tak firma rozdělí 6,5 miliardy korun. Dividenda je o korunu vyšší, než v předchozím roce.

Výplata začne 9. června. Na výplatu mají nárok ti, kteří byli akcionáři k 10. květnu letošního roku. Na dividendu společnost vyčlenila 5,27 miliardy korun z nerozděleného zisku, na rozdělení části emisního ážia pak až 1,24 miliardy korun.

„Schválená výše dividendy a rozdělení části emisního ážia, které akcionářům vyplatíme, plně odpovídá naší dlouhodobé politice odměny pro akcionáře. Při současné ceně akcií tak našim akcionářům nabízíme zhruba sedmiprocentní výnos, který patří k nejvyšším mezi telekomunikačními operátory ve střední a jihovýchodní Evropě,“ uvedl finanční ředitel a místopředseda představenstva Tomáš Kouřil.

Valná hromada rovněž schválila účetní závěrky společnosti za loňský rok. Z konsolidované účetní závěrky za rok 2016 vyplývá, že konsolidované výnosy loni dosáhly 37,52 miliardy Kč, stejně jako v roce 2015. Společnost vykázala meziroční růst čistého konsolidovaného zisku o 3,6 procenta na 5,26 miliardy korun.

sinfin.digital