Stratég Petr Morcinek: M&M Reality za tři roky postaví 15 tisíc družstevních bytů

Info.cz

“Zprostředkovat prodej nebo koupi nemovitosti je základ našeho byznysu a byť jej ovládáme díky nejvyspělejším IT technologiím nejlépe na trhu, umí jej vlastně každý makléř. Nejde o zázračnou dovednost. My se odlišujeme od konkurence nejen tím, že jsme se ujali role technologického lídra oboru, ale především neustále rozšířující se nabídkou produktů a služeb,” říká majitel největší a dle ocenění českých zákazníků i nejdůvěryhodnější finančně realitní skupiny u nás. “Už dávno nejsme jen největší realitka,” dodává stratég a vizionář M&M Holdingu Petr Morcinek.

Umíte nemovitost zároveň financovat?

Naše dceřiná společnost M&M Finance vám zajistí nejen hypotéku na váš nový domov, mimochodem loni uspokojila požadavky na hypotéky v hodnotě 14,5 miliardy korun, ale váš domov včetně všech členů rodiny, psa i auta pojistí. A nově také připojí k plynu a elektřině za nejlepších podmínek na trhu.

Museli jste kvůli tomu měnit pobočky? 

Na každé z našich poboček si nyní můžete vyřídit odběr elektřiny a plynu za nejpříznivější ceny na trhu. Naším strategickým partnerem se totiž stala česká jednička E.ON. Tento rok je vůbec u nás rokem uzavírání strategických partnerství s nejlepšími českými společnostmi ve svém oboru. V oblasti pojištění jsme uzavřeli strategické partnerství s Českou pojišťovnou, kde na jejich pobočkách vznikají kontaktní místa M&M Reality a i tady budeme společně prodávat nemovitosti.

Jak se vyvíjí vaše developerské plány?

Lidi chtějí bydle moderně! My se jen podřizujeme požadavkům našich klientů. U nás je od revoluce obrovský nedostatek nových bytů. A nebo jsou zbytečně předražené. Ten hlad vidíme už několik let. Loni jsme proto spustili v M&M Development projekt s názvem “Obnova bytového fondu v ČR”. Jeho náplní jsou rekonstrukce bytů, rodinných a nájemních domů, které jsme se za rok a půl naučili dělat v rekordních lhůtách 35 dnů.

Ale to jsou pořád jen rekonstrukce.

Ten nejdůležitější projekt jsem ještě nezmínil. Letos jsme po tříleté přípravě rozjeli “Výstavbu bytového fondu v ČR”. Stavíme rodinné i nájemní domy pomocí patentované technologie, která nám umožňuje dostat se na rozumné ceny navíc v rekordních časech. Začínáme stavět 2 500 nových družstevních bytů a každý rok tento počet zdvojnásobíme. Hlavně na malých městech, kde se ostatní bojí stavět dostupné bydlení. 

sinfin.digital