Titul MBA vnímají firmy pozitivně, říká lektor a manažer Pavel Marinič

Prezentace klienta

Nároky na potenciální zaměstnance se zvyšují, bez ohledu na aktuálně nízkou míru nezaměstnanosti v české ekonomice. „Pouze vysokoškolský titul už nezaručuje úspěch a specialisté ucházející se o nejvyšší pozice se musí odlišit a umět nabídnout něco navíc,“ říká v rozhovoru o profesním vzdělávání Ing. Pavel Marinič, Ph.D. MBA, zkušený lektor, manažer a člen správní rady European Business School.

Čeští zaměstnavatelé, velcí i malí, si stěžují, že nemají dostatek zaměstnanců. Nároky na ty nejvyšší pozice se přesto neustále zvyšují. Jak se mění požadavky firem?

Aktuální nízká nezaměstnanost neznamená, že úspěšné firmy nehledají ty neúspěšnější kandidáty. Společnosti jsou pod konkurenčním tlakem, bez ohledu na to, kolik je momentální absorpční schopnost trhu práce. A dlouhodobou konkurenceschopnost si udrží jen ti nejlepší, takže na manažerské pozice jsou vybírání jen uchazeči, kteří mají co nabídnout, i když obsazování pozic může trvat delší dobu. Rapidně rostou požadavky firem na praktické znalosti a pokročilé měkké dovednosti. Firmy u kandidátů na manažerské pozice zjišťují hlavně to, zda umí komunikovat a řešit problémy. Digitalizace a postupující technologická revoluce zároveň zásadně proměňuje byznys firem. Firmy potřebují zaměstnance s jinými dovednostmi, než dosud. Pro zaměstnance to znamená další nároky na vzdělávání. Klasický vysokoškolský titul přestává stačit – je důležitý, ale ti ambiciózní se musí věnovat i profesnímu vzdělávání. To znamená, roste význam a smysl vzdělávacích programů MBA, DBA, BBA, LL.M. a dalších.

Profesní vzdělávání je vítanou nadstavbou akademických titulů.
sinfin.digital