Tradiční strojírenská společnost Královopolská RIA je v obrovských problémech. Dluží stovky milionů a míří do insolvence

ČTK

Info.cz

Tradiční česká strojírenská společnost Královopolská RIA se ocitla v obrovských problémech. Jiř koncem června na ní byl podán insolvenční návrh, který odhaluje, že firma mimo jiné dluží více než půlmiliardy korun české pobočce ruské banky Sberbank. Firma se navíc dostala do potíží, když nebyla schopna v termínu dokončit obnovu dvou bloků elektrárny Chvaletice.

Královopolská RIA získala zakázku na obnovu bloků za 2,5 miliardy korun již v červenci 2015. Oba bloky měla majiteli elektrárny, kterým je společnost Severní energetická, předat v listopadu loňského roku. Nicméně se tak nestalo a Královopolská RIA podala insolvenční návrh sama na sebe.

"Je to stejné, jako když vám opravář rozebere pračku a téměř rok po slibovaném termínu stále není schopný opravu dokončit. V takovém případě si najdete někoho, kdo toho schopen je," uvedla Severní energetická pro Info.cz. Královopolská RIA se v prohlášení pro ČTK brání tím, že jí Severní energetická nezaplatila.

Češka pobodaná v Egyptě je ve stavu klinické smrti. Její stav je nezvratný

sinfin.digital