Typy aukcí na Adese: Koupit můžete okamžitě či se pustit do klasické dražby

Prezentace klienta

Když už se rozhodnete pro ojetý vůz, není nad to si sami určit podmínky koupě. Možnosti filtrování v aukcích na Adese vám nabízejí zpřesnění výsledků, která vám pomůžou s orientací. Díky několika možnostem aukcí se zapojíte jen do těch, které vám sednou.

Ve filtrech si můžete nastavit zemi původu, značku, typ karoserie, cenu či stupeň poškození hledaného vozu. Nejdůležitější položkou z filtrů je ale hlavně pro časově vytíženější jedince typ samotné aukce. Adesa nabízí celkem 5 aukcí aut, které se navzájem liší procesem přihazování.

Dynamická aukce

V dynamické aukci najdete vystavenou většinu aut na Adese. Tento typ je jednoduchý a řídí se běžnými pravidly. Princip spočívá v přihazování proti ostatním kupujícím, dokud aukce neskončí. Poslední nejvyšší přihozená částka se vždy ukazuje, takže zůstáváte v obraze. Když aukce skončí, zavírá se i možnost přihazování.

Koupit nyní

Nechce se vám na nic čekat? Auto si můžete rezervovat okamžitě. Stačí zadat cenu navrženou portálem a hned získáte 100% jistotu, že vůz bude váš. Pokud ale nabídnete nižší cenu, než je návrh, na výsledek si počkáte.

Koupit a vyzvednout

Nejméně častý typ aukce, kterou na Adese najdete. Princip je v podstatě stejný jako u aukce koupit nyní, akorát s tím rozdílem, že daný vůz je rovnou připravený k vyzvednutí. Destinace je u aukcí vždy označena vlaječkou a názvem země, kde je vůz dostupný k převzetí.

Slepá aukce

Slepá aukce připomíná obálkovou metodu při soutěžních tendrech. Má tu výhodu, že výši svého příhozu (respektive nabídky) vidíte pouze vy. Ostatní kupující vás tak nemohou okamžitě přebít nebo vyhnat částku až do stropu. Na druhou stranu nedisponujete přístupem k zobrazení jiných příhozů ani vy. Máte tedy jen jeden pokus nabídnout sumu, která aukci vyhraje.

Cílová aukce

Jedná se o další způsob, jak se vyhnout postupnému přihazování. Jen musíte nabídnout minimálně stejně vysokou, nebo vyšší částku, než je odhadovaná prodejní cena.

V případě aukcí, u kterých přihazuje více kupujících, se o konečném výsledku dozvíte maximálně do 2 pracovních dnů.

sinfin.digital