Velká revoluce od Applu letos nedorazí. Chystá se na vás ale těchto 6 inovací

Michal Benatzky

Zhýčkaní fanoušci futuristických technologií to nečtou rádi. Jedna z vůdčích firem letos treskuté novinky nejspíš neukáže. Apple se namísto představování dosud neviděných revolučních produktů zaměří na doladění těch stávajících. Dlužno podotknout, že to není důvod k pláči. iPhony X, bezdrátové nabijecí stanice nebo chytré hodinky Apple Watch jsou už teď špičkovými produkty, které určují budoucí standard. Jaké inovace nás čekají?

iPhone

Loni v září se světu s velkou slávou ukázal iPhone X, který Apple představil k příležitosti desátého výročí existence iPhonu. Kromě nových proporcí, kdy displej zabírá drtivou část přední strany telefonu, se hojně skloňovanou novinkou stala funkce Face ID.

Pokročilý systém zabezpečení, který zařízení odemkne na základě 3D skenu obličeje svého uživatele, se zjevně osvědčil, a proto jej Apple letos plánuje nasadit do všech iPhonů. Ty by se v roce 2018 měly ukázal hned čtyři. Rozdíl oproti uplynulému roku ovšem bude ve složení modelů. Nástupců iPhonu X se totiž dočkáme hned dvou. Nově přibude větší verze s úhlopříčkou displeje přesahující šest palců. Nabídku pak doplní cenově dostupnější model s úhlopříčkou 6,1 palců a LDC displejem. Displej roztažený až ke krajům přístroje by měly dostat všechny tyto modely.

Vedle toho se revize dočká také nejlevnější iPhone SE, který už je v současné podobě na trhu dva roky. Konkrétnější informace o nástupci telefonu, jež těží z ikonického iPhonu páté generace z roku 2012, ale chybí. K dispozici jsou jen spekulace a úniky z dodavatelského řetězce Applu, které tvrdí jen to, že na podobném telefonu se nejspíš opravdu pracuje.

Kufr plný heroinu a česká „barbie“. Může strávit desetiletí v pákistánské kobce. Co ještě jí hrozí?

sinfin.digital