Vývoz a marketing českých firem v Číně je pro nás priorita, říká ministryně průmyslu Nováková

Info.cz

Vývoz a marketing českých firem v Číně je pro nás prioritou, říká ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková v předvečer veletrhu China International Import Expo, kam jede prezentovat Českou republiku. „Proto též rozšiřujeme zahraniční zastupitelskou síť o novou kancelář agentury CzechTrade v Kantonu a maximálně podporujeme prezentaci českých firem v Číně,“ dodává.

Paní ministryně, v Praze jste převzala záštitu nad letošním ročníkem China Investment Forum, které se konalo v polovině října v Praze. V čem byla tato akce tak důležitá?

Čínské investiční fórum, které aktivně podporuje rozvoj obchodu a tok investic mezi střední Evropou a Čínou, má několikaletou tradici. Je to skutečně reprezentativní setkání zástupců zemí střední, východní a jihovýchodní Evropy s čínskými protějšky. A je samozřejmě potěšitelné, že hostitelem je právě Praha. Letošního fóra se zúčastnilo více než 500 hostů z České republiky, Číny, Albánie, Bulharska, Estonska, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Makedonie, Polska, Slovenska, Slovinska, Srbska a Rumunska. Akce se pravidelně zúčastňují četní zástupci naší státní i podnikatelské sféry, kteří se tu mohou setkat s čínskými protějšky a navázat kontakty i věcnou spolupráci.

V Indii slavnostně odhalili nejvyšší sochu na světě. Indický Bismarck má posílit pozici vlády

sinfin.digital