ANO chce mimořádné jednání bezpečnostního výboru. Nelíbí se mu aktivní policista u Pirátů

urm

Hnutí ANO chce svolat mimořádné jednání sněmovního výboru pro bezpečnost. Žádost o svolání má INFO.CZ k dispozici. ANO se nelíbí, že v týmu Pirátské strany působí aktivní policista z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jan Šmída, jak dnes informoval web Novinky.cz.

Šmída Pirátům pomáhá s legislativou a byl loni v říjnu zvolen do děčínského zastupitelstva jako nestraník. U policie se zabývá vyšetřováním finanční kriminality. To se nelíbí hned několika členům bezpečnostního výboru, kteří si chtějí na jednání pozvat ministra vnitra, ředitele NCOZ a případně i šéfy BIS, ÚZSI či vojenského zpravodajství.

„Cílem bodu je jasná definice, kdy příslušník bezpečnostních složek je politicky angažovaný, ať už jako člen politické strany či jako nestraník za politické uskupení, kdy porušuje zákon a kdy hrozí úniky informací z jeho denní náplně práce a jejich možné zneužití v politických kampaních či jednání proti bezpečnosti a stabilitě České republiky,“ píší žadatelé o svolání v žádosti.

Pirátská strana dostala nestandardní slevy na kampaň od firmy obžalované z korupce

sinfin.digital