Babiš je na maximu, už může jen ztrácet, říká profesionální volební sázkař Sirový

Michal Sirový je profesionální sázkař na volební výsledky. Jak říká v rozhovoru pro INFO.CZ, sázením se živí, a na otázku, jakou že má úspěšnost, odpovídá, že „docela velkou“. Na základě čeho se rozhoduje, na koho, kdy a proč vsadit? Jak vnímá předvolební průzkumy, jak politickou realitu Česka a na koho by si (ne)vsadil?

 

Jak se to člověku stane, že se vrhne na dráhu profesionálního sázkaře na volební výsledky?

Vždycky jsem se zajímal o předpovídání budoucnosti, politiku a volby. A pokud to zkombinujete, vcelku logicky se dostanete k tomu, že se začnete pokoušet předpovídat výsledky voleb. A pak na ně i sázet.

Jak dlouho to děláte?

Profesionálně sázím na politiku od prezidentských voleb v USA v roce 2016, kdy Donald Trump porazil Hillary Clintonovou. Ten výsledek mě překvapil a chtěl jsem pochopit, proč se tak stalo. Následně jsem se začal věnovat všem významným volbám.

Vcelku systematicky zdůrazňujete, že se tomu věnujete profesionálně. Znamená to, že vás to živí?

Ano.

A sázíte na všechny typy voleb, anebo si vybíráte? A podle čeho?

Sázím na všechny významnější volby, ať už u nás, nebo v zahraničí. A ten výběr není primárně můj, ale sázkových kanceláří. Třeba na volby v Rumunsku nikdo kurzy nevypisuje.

A na základě jakých dat se rozhodujete?

Základem je vždycky nějaký soubor předvolebních průzkumů. A nejde jen o preference, ale také o statistiky týkající se volební účasti. Vždycky se zajímám o to, kteří lidé k těm kterým volbách zpravidla chodí, jak se rozhodují, jaké jsou nálady ve společnosti. Studuju analytické texty novinářů, politické debaty a podobně. Základ jsou ale průzkumy, jejich přesnost, případně v čem a proč se mohou mýlit.

Česko před virem zachránil tajemný muž. Nestojí o slávu, říká o něm Hamáček

sinfin.digital