Babiš se ke kauze svého syna vyjádří v TV Nova, protihráčem mu bude Koranteng

ČTK

urm

Premiér Andrej Babiš (ANO) se k aktuální politické situaci vyjádří v neděli večer v živě vysílaném rozhovoru na televizi Nova. Pořad nazvaný Vládní krize se bude týkat kauzy, kterou tento týden rozpoutal rozhovor s Babišovým synem, jenž údajně trpí schizofrenií. Televize o tom informovala na svém zpravodajském webu. Premiér již dříve avizoval, že v televizi vystoupí.

Rozhovor začne v neděli od 21:25. Nahradí pravidelné vydání pořadu Střepiny. "Ve zhruba půl hodinovém rozhovoru budeme řešit zásadní otázky, které se týkají současné vládní krize," uvedl ředitel sekce zpravodajství a publicistiky Kamil Houska. Moderátorem bude Rey Koranteng.

Babiš dnes na briefingu před svým odletem do Bruselu uvedl, že žádná vládní krize není. Kabinet zasedal ve středu i ve čtvrtek. Chce, aby novináři nechali pracovat policii a orgány, které vyšetřují kauzu Čapí hnízdo. "Nevidím důvod, aby někteří novináři tady nahrazovali orgány činné v trestním řízení a vedli investigaci a zneužívali psychického stavu mého syna. Považuji to za skandál," řekl Babiš.

Policie se snaží kontaktovat syna Andreje Babiše, ten s ní zatím nekomunikuje

sinfin.digital