Babiš válcuje Sobotku v popularitě. Šéf ANO je mezi Čechy nejoblíbenější, premiér až šestý

ČTK

ekb

Přestože si ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš od ledna pohoršil o jeden procentní bod, s 56 procenty zůstává nejpopulárnějším politikem. Se 48 procenty se na druhém místě drží ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Třetí skončil ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) se 42 procenty kladných hlasů. Špatné skóre však zaznamenal předseda vlády a ČSSD Bohuslav Sobotka (ČSSD), který se s 39 procenty propadl ze třetího na šesté místo. Vyplynulo to z dubnového průzkumu agentury STEM.

Proti lednovému průzkumu si vedle Babiše a Sobotky mírně pohoršil i Stropnický, kterému se počet příznivců stejně jako u premiéra snížil o tři procentní body.

Většinu politiků ale lidé hodnotili proti lednu lépe. Vyšší podíl příznivých hlasů dostala zejména ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD), která si polepšila o pět procentních bodů. Zaorálek, ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) a ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD) dostali od minulého průzkumu o čtyři body více kladných hodnocení.

Na Hrad kvůli Zemanovi nechoďte, jděte radši na Vyšehrad, říká internetový potížista Janek Rubeš

sinfin.digital