Babiš zná svůj den D. Zeman ho jmenuje podruhé premiérem ve středu 6. června

ČTK

luš

Prezident Miloš Zeman se sešel v lánském zámku na pracovním obědě s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO). Dohodli se na tom, že Andrej Babiš bude podruhé jmenován premiérem 6. června, tedy ještě před koncem referenda ČSSD o vládě. Jeho výsledky mají být až 15. června. Babiš po dnešní schůzce se Zemanem na lánském zámku novinářům řekl, že po jmenování dostane lhůtu na představení členů kabinetu, s nimiž hodlá mluvit i prezident. O důvěru by jeho vláda mohla požádat Sněmovnu v týdnu od 10. července.

O personálním složení budoucí vlády ANO a ČSSD zatím nechtěl mluvit, jasněji bude podle něj v polovině června po vyhlášení výsledků referenda ČSSD o společné vládě s ANO podporované komunisty.

„Probírali jsme různé možnosti i jména, ale to nechci komentovat, protože sám v tom ještě nemám jasno. Určitě budeme čekat na výsledek referenda,“ prohlásil Babiš. Nevyjádřil se ani k otázce kandidáta ČSSD na ministra zahraničí Miroslava Pocheho, kterého Zeman odmítá, jasné podle něj není ani obsazení všech postů za ANO.

Farský: Je tady 300 tisíc nezákonných exekucí. Už teď vím, že jich stovky až tisíce zrušíme

sinfin.digital