Bartoš šlape Babišovi na paty. Ten i tak zůstává nejoblíbenějším politikem

ČTK

urm

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš zůstává nadále nejpopulárnějším politikem. Kladně ho hodnotí polovina lidí. Na druhém místě skončil se 41 procenty předseda Pirátů Ivan Bartoš. Třetí je předseda SPD Tomio Okamura, jemuž vyjádřilo přízeň 36 procent Čechů. Vyplývá to z aktuálního průzkumu agentury STEM, do kterého byli zařazeni členové vlády a předsedové parlamentních stran.

Všichni politici na prvních třech místech žebříčku si od posledního průzkumu v červnu polepšili. Nejvýrazněji pak Bartoš, a to o pět procentních bodů. Statistici upozorňují na rozporné hodnocení Okamury: "Na jedné straně jej na třetí místo žebříčku vyneslo spíše váhavé pozitivní hodnocení více než třetiny obyvatel, pro celou třetinu jiných obyvatel je však zcela nepřijatelný. Takto předsedu SPD veřejnost hodnotí dlouhodobě, v letošním roce je jeho hodnocení stabilní," uvedli.

Nejvyšší podíl nepříznivých hodnocení má předseda KSČM Vojtěch Filip, záporně se o něm vyjádřily dvě třetiny dotázaných. Pozitivních názorů získal 23 procent, což je o deset procentních bodů méně než v červnu. Řadí ho to na 13. místo v žebříčku popularity. "Je možné, že svou roli v této změně může hrát spolupráce s hnutím ANO a ČSSD na půdě Poslanecké sněmovny," uvedla agentura.

sinfin.digital