Budějovické Palermo: Na jihu Čech zuří válka soudců

Místopředseda Krajského soudu v Českých Budějovicích Bohuslav Petr je podezřelý z toho, že pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu, jak jako první informoval server Česká justice. Jeho nadřízený ho měl údajně krýt. Na pozadí těchto událostí se podle zjištění INFO.CZ odehrává tvrdý boj mezi soudci, doprovázenými anonymními udáními i vzájemným očerňováním.

Na začátku celého příběhu byla letos 13. 2. kolem půl čtvrté odpoledne dopravní nehoda u obce Dasný na Českobudějovicku. Jejím účastníkem byl (což už dnes plně přiznává) místopředseda českobudějovického Krajského soudu Bohuslav Petr. Po nehodě však odmítl dechovou zkoušku na alkohol i odběr krve, což zákon hodnotí tak, jako kdyby řidič skutečně řídil s alkoholem v krvi. Odmítnutím zkoušky se sice vystavuje přestupkovému řízení, pokud by však na místě „nadýchal“ přes jedno promile alkoholu, byl by souzen za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. A v případě odsouzení by jako trestaný nemohl vykonávat profesi soudce.

Bohuslav Petr svého nadřízeného o nehodě ani jejích okolnostech údajně neinformoval, udělal to za něj až anonym. Skutečnosti, obsažené v jeho dopise, stejně jako forma jejich podání, napovídají, že autorem je zřejmě někdo ze soudců či právníků.

Holec: TOP 09 v karanténě. Starostové ukázali, jak moc je toxická

sinfin.digital