Chovatelka, kterou uštkla jedovatá mamba, zůstává v umělém spánku. Had je stále na útěku

ČTK

luš

Smrtelně jedovatá mamba zelená, která unikla v úterý večer v pražských Hlupočepích v ulici V Bokách I, se do nástrah nechytila. ČTK to dnes řekl policejní mluvčí Jan Rybanský. Kriminalisté se specialisty na odchyt hadů pokračují v pátrání, podle nich je had stále v domě, dodal. Jeho obyvatele policie evakuovala. Třicetiletá žena, pravděpodobně majitelka mamby, kterou had uštkl, je dosud v umělém spánku, její stav zůstává vážný, řekl dnes ČTK mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) v Praze Filip Brož.

Policie po mambě pátrá od úterního večera. Ve středu byla podle Rybanského přijata určitá opatření s tím, že je předpoklad, že by na ně had mohl zareagovat a mohl by se chytit. Zatím se ale do nástrah nechytil, ani nebyl nalezen, řekl ČTK Rybanský dnes po 10:30. „V hledání budeme pokračovat,“ dodal.

Zopakoval, že v objektu se nikdo nenachází, z domu bylo evakuováno pět lidí, včetně jednoho dítěte. Policie nabádá k obezřetnosti, informace o výskytu plaza mají lidé volat na linku 158. Podle specialisty, který je na místě, ale není pravděpodobné, že by plaz s ohledem na nízké venkovní teploty unikl ven. Předpokládá, že je stále v domě.

sinfin.digital