CNG využívá stále více motoristů

Prezentace klienta

Hledání úsporných řešení v dopravě je velmi aktuálním tématem. Zajímavou možností je využití stlačeného zemního plynu (CNG) pro pohon automobilů, jehož obliba v posledních letech rychle roste. Celosvětově je stlačený zemní plyn (CNG) nejvíce využívaná alternativní pohonná hmota a jezdí na něj již více než 22 milionů vozidel.

CNG - plnohodnotná alternativa
Využití stlačeného zemního plynu pro pohon automobilů (CNG) je v současné době technologicky plně připravená, fungující a hlavně plnohodnotná alternativa v dopravě. Plynová auta mají, na rozdíl např. od elektromobilů, všechny problémy v podstatě vyřešené. Jsou dvoupalivová, tzn. dojde-li náhodou někde během cesty plyn, auto jede bez jakýchkoli problémů dál na benzín.


Kilometr za korunu
Patrně nejvíce viditelnou výhodou vozidel poháněných stlačeným zemním plynem (CNG) jsou jejich nízké provozní náklady, které jsou oproti tradičním pohonným hmotám přibližně poloviční. Na plyn tak jezdíte rámcově za korunu na kilometr, přičemž není žádný kvalitativní rozdíl ve srovnání s jízdou na tradiční pohonné hmoty. Pozitivním faktorem dále je, že vozidla poháněná stlačeným zemním plynem (CNG) jsou šetrná k životnímu prostředí.

..
sinfin.digital