Co dělá Vítek Bárta v politickém důchodu? Oblíbil si boj s islámem a bohatne na obchodu se státem

Tomáš Lemešani

Vít Bárta je jako aktivní politik již v kolektivním zapomnění. Jeho plán udělat z politiky svého druhu rodinnou firmu nevyšel. Dnes navzdory tomu exministr dopravy Bárta proniká do politiky zadními vrátky a vydělává víc než kdy jindy. Tam, kde vždy chtěl – ve veřejné správě.

Svědčí o tom jeden z jeho posledních zářezů. Jeho SBS agentura bude hlídat tuzemské jaderné elektrárny. Pětiletý kontrakt jí celkově přinese 1,1 miliardy korun. I přes krach politického projektu Věci Veřejné se potvrzuje, že Vít Bárta umí v politice chodit. Zamiloval si Tomia Okamuru i protiislámské celebrity. V byznysu se státem se mu to vrací, píše web Hlídacípes.org.

Část šestistránkové Strategie 2009-2014 soukromé bezpečnostní služby ABL Víta Bárty z roku 2008 se dnes navzdory zdánlivé politické prohře naplňuje: „Rozvoj komplexního bezpečnostního servisu pro ekonomické elity jako Chrenek, Babiš, Praha, či rozvoj nových kategorií zákazníků v oblasti veřejné správy ve zdravotnictví, školství, státní úřady, samospráva, sociální služby,“ stálo tehdy v jeho strategii.

Česká média v roce 2018: Mezi sebezničením a sebeobrodou

sinfin.digital