Čtvrt milionu podpisů proti Babišovi. Organizátor protestů na něj čekal s účtenkou a takto shrnul výhrady

lup

K zámku v Lánech, kde se premiér Andrej Babiš sešel s prezidentem Milošem Zemanem, přišlo odpoledne několik demonstrantů a před čekající novináře předstoupili zástupci protestního spolku Milion chvilek pro demokracii, kteří organizovali nedávné tisícové demonstrace proti šéfovi hnutí ANO. Oznámili, že pod peticí proti Babišovi mají 258 500 podpisů a chtěli ji premiérovi předat ve formě symbolické účtenky.

Babiš odpoledne podle ČTK kolem demonstrantů neprojel a do zámku vjel jinou bránou. Před areálem na něj tou dobou čekala přibližně desítka lidí s transparenty s nápisy „V jádru je Bureš Rusem“ nebo „Hanobit hanebnost je morální povinnost“.

Přítomnosti čekajících novinářů pak využil Mikuláš Minář ze spolku Milion chvilek pro demokracii. Oznámil, že pod peticí „za slušného premiéra“ proti Babišovi je 258 500 podpisů.

„Je pro nás nepřijatelné, že 70 let po komunistickém puči a 29 let po po sametové revoluci je našim premiérem člověk trestně stíhaný, který má minulost agenta StB, který je v obrovském střetu zájmů, který bez důvěry parlamentu ovládá státní aparát, který křivě přísahal na své děti a kvůli kterému budeme mít vládu závislou na komunistech,“ shrnul Minář výhrady k Babišovi.

sinfin.digital