Další důkaz o propojení politiků ANO s kauzou Stoka? Se Švachulou se stýkal i Vokřálův náměstek

Jan Hrbáček

Už v roce 2009 se velmi dobře znali pozdější politik ANO a náměstek brněnského primátora Richard Mrázek a vazebně stíhaná hlavní postava brněnské korupční kauzy s krycím názvem Stoka – Jiří Švachula. Jezdili spolu mimo jiné na nákladné dovolené. O jejich vztahu teď začala mluvit Mrázkova exmanželka Petra Mrázek Johnová. Ta tvrdí, že místopředsedu hnutí ANO a bývalého primátora už v roce 2016 upozorňovala na možné korupční jednání Švachuly a Mrázka. Mrázek mezi obžalovanými v kauze Stoka nefiguruje, ale policie se o jeho aktivity se Švachulou a dalšími podezřelými zajímá. Dnes mělo roztržky v jihomoravském hnutí ANO řešit předsednictvo oblastní organizace Brno město, ale jednání bylo zrušeno.

Rozval brněnského hnutí ANO 2011 se blíží do finále. Před blížícími se krajskými volbami se jihomoravské hnutí otřásá na samé podstatě svého bytí vnitrostranickými spory. Nejdřív byly z popudu místopředsedy hnutí, bývalého brněnského primátora, Petra Vokřála a jihomoravské předsedkyně hnutí Taťány Malé zrušeny tři místní organizace s argumentem, že jejich členové byli v kontaktu s hlavní postavou korupční kauzy Stoka politikem ANO Jiřím Švachulou.

Jak se později ukázalo, v souvislosti se Švachulou se v policejním spise objevuje i Vokřálovo jméno. Rozhodnutí se následně revokovala, znovu se korespondenčně hlasovalo, aby nakonec předsednictvo hnutí ANO zrušilo své březnové rozhodnutí o rozpuštění tří místních organizací v brněnských Židenicích, Černovicích a Starém Lískovci a politický problém se bude řešit na lokální úrovni.

Vlasovci Prahu neosvobodili. Je to historie přikrytá balastem lží a nesmyslů, říká Stehlík

sinfin.digital