Dusno v Brně: Primátor vyzval k odstoupení náměstka pro dopravu Hollana

ČTK

raz

Brněnský primátor Petr Vokřál (ANO) je nespokojený s řízením a výsledky dopravy ve městě, v pondělí proto vyzve náměstka Matěje Hollana (Žít Brno), aby se řízení resortu vzdal. Vokřál to dnes uvedl na svém facebookovém profilu. Hollan s kritikou své práce nesouhlasí. Podle něho je nutné v rámci koalice otevřít komplexně téma řízení města. Nelíbí se mu například investiční politika.

V pondělí koalici podle Vokřála čeká jednání o jejím dalším fungování. "Delší dobu nejsem spokojen s řízením a výsledky v oblasti dopravy. Několik měsíců jsem na tento fakt upozorňoval pana náměstka Hollana," uvedl primátor. Doplnil, že Hollan se do čela odboru dopravy dostal před rokem a půl, kdy se sestavovala staronová koalice.

"Od samého začátku jsem byl proti tomu, aby Matěj Hollan řídil dopravní problematiku, nicméně na poslední chvíli došlo mezi jinými koaličními partnery k dohodě o prohození si resortu dopravy za bytovou oblast. Od té doby nefunguje odbor dopravy, jak má, a pan náměstek byl často terčem kritiky své práce," uvedl primátor.

Brno rozhoduje o nádraží a v koalici to vře. Hollan: Můžeme způsobit dopravní katastrofu

sinfin.digital