Faltýnek nebude dražit obrazy sám. Malířské sklony v sobě objevil i slovenský ministr financí

Šéf poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek nebude na vernisáži, která se uskuteční příští týden a o níž před nedávnem psalo INFO.CZ, prodávat své obrazy sám. Podle informací INFO.CZ v sobě malířské sklony objevil i slovenský ministr financí Ladislav Kamenický (SMER-SD), který se chystá prodat jeden obraz. Výtěžek prodejní vernisáže poputuje na účet prostějovské školy Jistota, která se zaměřuje na postižené děti.

Když Faltýnek loni prodejní výstavu uskutečnil poprvé, vybral celkem 1,4 milionu korun. Jeden z obrazů si tehdy koupil spolumajitel investiční skupiny Penta Marek Dospiva. Nyní bude v nabídce i tvorba slovenského ministra financí Ladislava Kamenického. „Ano, jde o moji první výstavu a první zkušenost s prezentací mojí tvorby. Oslovil mě pan předseda Faltýnek, protože věděl, že jsem politik a věnuji se malování,“ řekl Kamenický INFO.CZ.

Podle svých slov v pražské Občanské plovárně vystaví 15 až 20 vlastních obrazů, prodávat se ovšem bude jenom jeden. „V tuto chvíli neuvažuji nad jejich prodejem, je to moje hobby a nikoliv příležitost vydělat. Nemaluji kvůli penězům, ale proto, že mě to baví a poskytuje mi to chvíli k oddychu. U příležitosti této výstavy jsem se však rozhodl věnovat jedno dílo ze svojí tvorby do charitativní aukce, jejíž výtěžek bude věnován škole v Prostějově,“ dodal slovenský ministr.

sinfin.digital