Hlasujte pro vládu s Babišem, vzkázal ČSSD Zeman. Proti koalici jsou podle něj hlavně strůjci propadu strany

ČTK

raz

Prezident Miloš Zeman doporučil členům sociální demokracie, aby se v nadcházejícím vnitrostranickém referendu vyslovili pro koaliční spolupráci ČSSD a ANO. Na tiskové konferenci na závěr návštěvy Moravskoslezského kraje také v odpovědi na novinářskou otázku řekl, že není ochoten akceptovat sociálního demokrata, europoslance Miroslava Pocheho jako ministra zahraničí právě ve vládě ANO a ČSSD. Poche před prezidentskými volbami podpořil Zemanova protikandidáta Jiřího Drahoše.

O Zemanově nevoli vůči Pochemu se v posledních dnech spekulovalo právě v souvislosti s možným ministerským působením europoslance. Na dotaz, zda by pro něj byl přijatelný, odvětil Zeman před novináři lakonicky: "Ne."

O jménech kandidátů na ministry a situaci v ČSSD před referendem Zeman mluvil v Ostravě s předsedou ČSSD Janem Hamáčkem. "Jednali jsme o vnitrostranickém referendu a jako bývalý předseda sociální demokracie, který jím byl osm let a myslím, že to byla úspěšná léta, si dovoluji doporučit všem členům sociální demokracie, aby v tomto referendu hlasovali pro spolupráci sociální demokracie s hnutím ANO," prohlásil prezident na tiskové konferenci.

Proč skončil šéf rozvědky? Před jeho odchodem se objevily kompromitující materiály

sinfin.digital