K problémům minulosti nejsem slepej ani hluchej. Ale český sport narovnám, říká Hnilička

Už od příštího roku bude Národní sportovní agentura rozdělovat miliardy korun českému sportu. Její šéf Milan Hnilička ujišťuje, že transparentnost bude jedním ze stěžejních kritérií. A to přesto, že si mezi poradce zvolil například i obviněného šéfa České unie sportu Miroslava Janstu. „Chápu, že v minulosti tam byly nějaké problémy, nejsem ani slepej, ani hluchej. Moje mise je ale narovnat český sport,“ tvrdí Hnilička v rozhovoru pro INFO.CZ.

Národní sportovní agentura najíždí do plného provozu. Jak se připravuje na svůj hlavní úkol – rozdělování peněz?

Nyní nabíráme nové zaměstnance a vypisujeme výběrová řízení na volné pozice, lidí nám postupně přibývá. Během roku by nás mělo být přes 40, příští rok pak 60. Kromě toho jsme se nově přestěhovali do nového sídla.

Co se týče investiční programů, ty máme připravené, na konci měsíce je budeme řešit s ministerstvem financí. Nyní se soustředíme na neinvestiční programy, kde chceme primárně navázat na ty věci, které jsou nyní na MŠMT.

Kromě toho intenzivně komunikujeme s MŠMT ohledně rejstříku sportovců, trenérů a sportovišť, který k nám do Agentury přechází v červnu. Nyní jsme ve fázi, kdy na základě nedostatků vyplývajících z toho rejstříku připravujeme metodický pokyn pro sportovní prostředí.

Dominátor vychytal rudou střelu KSČM, Topol Show gratuluje! A odhalujeme Křečkův paradox

sinfin.digital