Kauza Nečesaný: Není vinný, prohlásil soudce v případě pokusu o vraždu kadeřnice

ČTK

raz

Krajský soud v Hradci Králové dnes znovu zprostil Lukáše Nečesaného viny v případu pokusu o vraždu hořické kadeřnice z února 2013. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně Lenka Faltusová se proti verdiktu odvolala. Soud se zabýval kauzou už popáté. Třikrát Nečesaného uznal vinným. Ten odmítl rozsudek novinářům komentovat.

„S rozsudkem nesouhlasím. Domnívám se, že rozhodnutí vrchního soudu a jeho právní názor nalézací (krajský) soud nesplnil. Využila jsem svého práva a do protokolu podala odvolání. Ve věci bude rozhodovat Vrchní soud v Praze,“ řekla novinářům Faltusová. V závěrečné řeči navrhla Nečesaného potrestat třináctiletým vězením.

„Navrhla jsem znovu uznat obžalovaného na vinu a uložit mu shodný trest, tak jak již byl předchozím senátem krajského soudu uložen. Jsem přesvědčena o tom, že provedené důkazy svědčí na vinu obžalovaného,“ dodala Faltusová. Odmítla kritiku práce kriminalistů, kterou dnes v závěrečných řečech zmiňovala obhajoba. "Jeden z odstavců rozhodnutí vrchního soudu hovoří o tom, že k žádné manipulaci s důkazy nedošlo," řekla.

Jsme impotentní, strany jsou plné parazitů, učitelé by měli říct dost a vyjít do ulic, říká Kartous

sinfin.digital