KDU-ČSL se musí otevřít nestraníkům. Je třeba zapojit mladé a podpořit ženy, říká Bartošek

Po Tomáši Zdechovském a Marianu Jurečkovi zveřejňuje INFO.CZ rozhovor také se třetím kandidátem na předsedu KDU-ČSL. Politický analytik Vratislav Dostál hovořil s Janem Bartoškem o současnosti i budoucnosti strany, o strategii pro krajské a senátní volby nebo o cílech pro volby sněmovní. „Musíme pracovat dovnitř, to znamená stabilizovat členskou základnu. Mnohem více zapojit mladé a musíme také mnohem více podpořit naše ženy. Ženský prvek v politice je strašně důležitý. Je zásadní, aby byl v politice přítomen ženský pohled na svět. A není to o kvótách,“ říká Bartošek. 

Marek Výborný se rozhodl z rodinných důvodů rezignovat na post předsedy KDU-ČSL. Jak hodnotíte jeho – byť krátké – působení v čele strany?

Marek je nesmírně slušný a pracovitý člověk. Minulé předsednictvo společně připravovalo celou řadu podkladů, na které může to budoucí navázat. Tragédie, která Marka potkala, mě velice silně zasáhla. Bylo vidět, že předsedu KDU-ČSL dělá ze všech sil, a také srdcem. Což je styl práce, který já mám rád. Mám rád, když do toho jde člověk naplno. Takže Marka Výborného v čele strany hodnotím velmi pozitivně.

Holec: Státní smutek za Kuberu? Sám by se tomu vysmál

sinfin.digital