Klausová po schůzce s Kiskou: Na některé problémy máme rozdílné názory, ale vztah mezi ČR a Slovenskem je výjimečný

ČTK

mst

Vztahy mezi Českou republikou a Slovenskem jsou nadále výjimečné a i přes případné rozdílné názory politiků na některá témata jsou si obě země nejbližší. Novinářům to dnes řekla končící česká velvyslankyně na Slovensku Livia Klausová po schůzce se slovenským prezidentem Andrejem Kiskou.

„I když politické reprezentace jsou různé, i když názory na některé situace i za hranicemi našich zemí nemusí být úplně identické, pořád jsme země, které jsou si nejblíže,“ uvedla Klausová, která ve funkci velvyslankyně skončí v závěru dubna.

Klausová zopakovala své dřívější prohlášení, že v jejím případě se již naplnilo pravidlo, že velvyslanci jsou vysíláni do země svého působení na dobu čtyř let. Rodačka z Bratislavy na diplomatický post ve slovenské metropoli nastoupila v prosinci 2013. „Byla jsem poctěna, že mě bylo nabídnuto prodloužení setrvání na Slovensku až do léta, ale už při této nabídce jsem oznámila, že bych ráda ukončila činnost na Slovensku na jaře, a to je právě teď,“ uvedla Klausová, jejíž nástupce zatím není známý.

Kdosi konstruuje spiknutí, nitky se sbíhají u Babiše a Čapího hnízda, říká Kroupa

sinfin.digital