Konec roamingu. T-Mobile a Vodafone ode dneška zavedli volání z EU bez příplatku

ČTK

Operátoři T-Mobile a Vodafone dnes spustili roamingové volání v zemích EU pro všechny své zákazníky za stejné ceny, jako telefonují v ČR. O2 tarif zavede 15. června, tedy v nejzazším termínu, stanoveném Evropskou unií. Stejné ceny se týkají i datových služeb a předplacených karet. Vyplývá to z informací firem.

Využívání roamingových služeb se podle mluvčí T-Mobilu Martiny Kemrové letos po zavedení opatření EU významně zvýší, ale konkrétní nárůst si netroufá predikovat. „Do provozu se promítá nejen ochota službu využívat, ale i to, jak zákazníci budou cestovat za hranice. Na to má vliv jak bezpečnostní, tak ekonomická situace,“ podotkla. Loni provolali zákazníci T-Mobilu po celém světě 79 milionů minut a přijali 105 milionů minut hovorů.

EU roaming bez příplatků T-Mobile klientům nabídl jako první operátor v ČR v rámci svých tarifů nové generace Mobil, které uvedl začátkem dubna. Dnes na něj převede ostatní zákazníky. Uvedl, že nebude pro EU nabízet žádnou alternativní roamingovou nabídku. Roaming bez příplatků se týká i datových balíčků nebo dat dokoupených v průběhu zúčtovacího období.

„Pro využití domácího tarifu v zahraničí si zákazníci nemusí speciálně nic nastavovat. Stačí si nechat zapnutý současný roamingový tarif Roaming na den nebo World Roaming. S oběma budou na cestách v EU využívat služby jako doma,“ uvedl viceprezident Vodafonu Petr Dvořák.

sinfin.digital