Krádež jako z filmu. Falešný policista si z pošty odnesl desítky tisíc, mluvil o chemickém útoku

ČTK

ekb

Kuriózní krádež peněz od pondělí řeší policisté na Hodonínsku. Pod záminkou dezinfekce kontaminovaných bankovek si falešný policista z pošty v Ježově odnesl několik desítek tisíc korun. Policie, která žádá o pomoc při vyšetřování veřejnost, nabádá k opatrnosti a upozorňuje, že dekontaminaci bankovek ani další podobné služby neprovádí.

V pondělí odpoledne zavolal na poštu v Ježově muž, který se představil jako policista. Sdělil, že za chvíli přijede zaměstnanec policie v pracovním obleku, který bude provádět dezinfekci kontaminovaných bankovek po údajném chemickém útoku.

Asi po pěti minutách skutečně přijel na zadní dvůr pošty osobní vůz. U dveří stál neznámý muž oblečený do jednorázové bílé kombinézy bez označení s kapucí přes hlavu. Na obličeji měl jednorázový respirátor, na očích tmavé sluneční brýle a na rukou gumové rukavice. Přinesl si i půllitrový rozprašovač. Vedoucí pobočky ho pustila dovnitř.

„Tam jí česky hovořící muž řekl, že došlo k chemickému útoku a jsou infikovány peníze. Jeho úkolem má být veškeré peníze na poště dezinfikovat,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

sinfin.digital