Na Královéhradecku utekli dva tygři a lev. Lidé neměli vycházet z domů, veterináři už je uspali

ČTK

bau

V soukromém Bioparku Štít u obce Klamoš na Královéhradecku dnes dopoledne utekli z klece dva tygři a lev. Veterináři je po čase zněškodnili uspávacími střelami. Lidem v okolí úřady doporučily, aby nevycházeli z domů.

Zvířata podle mluvčí parku nikoho nezranila. O tom, jak se zvířata dostala z klecí, neměla mluvčí informace. Dnes je biopark podle jeho webu pro veřejnost uzavřen, návštěvní dobu má v létě od úterý do neděle.

Loni v květnu v bioparku lev zranil devětačtyřicetiletého muže z Prahy. Muž si chtěl lva vyfotit a do klece mřížemi prostrčil ke zvířeti ruce s fotoaparátem. Tříletý samec lva pustinného pak na muže zaútočil.

Biopark Štít se na prezentaci na webu charakterizuje jako soukromé zařízení pro chov exotických i domácích zvířat ohrožených vyhubením. Vznik zařízení spadá do poloviny roku 2014. Je v obci Klamoš v její části Štít, asi šest kilometrů od Chlumce nad Cidlinou.

Biopark chová lvy, tygry, levharty, pumu, kočkodany, lemury, makaky, různé druhy ptáků, dále například želvy, koně, drůbež, kozy.

sinfin.digital