Nečas lže. Je to lidsky zbabělý slaboch, který se schovával pod sukněmi milenky, říká Šlachta

Ekonomický deník

Jiří Reichl

EKONOMICKÝ DENÍK | „V jaké zemi jsme to vlastně v době premiérování Petra Nečase žili? Předseda vlády se schovával před vnějším světem pod sukněmi své milenky. Hospodářská a personální politika vlády se tvořila v garáži soudem trestaného šmelináře, který si odseděl několik let v base. Tajná služba šmírovala manželku premiéra na pokyn jeho milenky. Česko prodělalo zbytečně kvůli Nečasově vládě dvě hospodářské recese, přestože sousední Polsko ekonomicky rostlo i v období finanční krize,“ říká bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta pro Ekonomický deník, kterým reaguje na rozhovor expremiéra z minulého týdne.

Portál Česká justice, který patří do vydavatelství Media Network vydávajícího i Ekonomický deník zveřejnil rozhovor, v němž expremiér Nečas tvrdí, že jste si na schůzce s ním řekl o post policejního prezidenta. Když vám nevyhověl, tak jste na tehdejším premiérovi začal pracovat. Co na tato tvrzení říkáte?

Je to lež. Nikdy se nic takového neodehrálo. Expremiér Nečas je odsouzený za křivou výpověď, takže co si o takovém člověku můžeme myslet. Má se mnou dlouhodobý problém, protože jsme rozkryli, co dělala jeho tehdejší milenka, dnes manželka na úřadu vlády.

Navíc nutno podotknout, že rozhovor s panem Nečasem vedl Jan Hrbáček, který o mne dlouhodobě píše negativně, takže se sešli dva mí kritici a pěkně si popovídali. Tímto rozhovorem vrcholí dehonestační kampaň pana Hrbáčka.

Chtěl jste být policejním prezidentem, řekl jste si o tu funkci Nečasovi?

Rozhodně ne.

 

>>>Rozhovor s Petrem Nečasem – Díl I.Díl II. <<<

 

V souvislosti s Janou Nagyovou dnes Nečasovou bývá zmiňováno, že jste dostal nařízeno se jí přijet omluvit s patřičnou kyticí. Stalo se to? Setkali jste se?

Ano, setkali. Celé to začalo tak, že jsme ji chtěli pozvat na výslech. Poslali jsme obsílku, ale za chvíli se nám dostala zpětná vazba z Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), že pan premiér zuří, co jsme si to dovolili ji vůbec pozvat a že mám koupit kytku a jít se jí do Hrzánského paláce (jedna z budov Úřadu vlády, kde obvykle sídlí budoucí premiér před oficiálním nástupem do úřadu. Pak „sedí“ ve Strakově akademii – pozn. red.) omluvit. Já jsem ostentativně řekl, že se nikdy nikomu omlouvat nebudu za to, že děláme, co nám přísluší.

Šarapatka se chová velmi svérázně, pro jeho odvolání bych ale nehlasovala, říká Lipovská

sinfin.digital