„Nejhorší moment.“ Exministr Dobeš promluvil o Bártovi a Věcech veřejných. Co mu provedli?

Jakub Veinlich

Bývalý ministr dopravy za Věci veřejné a později strany LIDEM Pavel Dobeš se pokouší o politický návrat. Loni na podzim neuspěl ve volbách do Poslanecké sněmovny, kam kandidoval za hnutí STAN. Teď se ale nevzdává a chce za hnutí prorazit na společné kandidátce s TOP 09 na radnici v Praze 3 i na magistrát. V rozhovoru pro Blesk Zprávy Dobeš promluvil o tom, kdo fakticky řídil ministerstvo dopravy, o údajných úplatcích ve Věcech veřejných i tom, proč odcházel z VV a nakonec i od Karolíny Peake.  

Jak vzpomínáte na dobu ve vysoké politice? Přišel jste za Věci veřejné, později přestoupil do strany LIDEM s Karolínou Peake a pak následoval pád vlády.

Na pozici ministra dopravy vzpomínám v dobrém. Nerad bych, abych byl zaškatulkovaný mezi ty, kteří říkají, že to bylo strašné období. Pro mě to období bylo velmi zajímavé, naučil jsem se ohromnou spoustu věcí, poznal jsem řadu lidí, naučil jsem se fungovat v legislativním procesu, v Senátu, ve Sněmovně, takže mi to dalo velmi mnoho a jsem za to období velmi rád.

sinfin.digital