Němci Čechům prodávají nekvalitní přebytky, stěžují si v Bruselu čeští zemědělci a brání Babiše

urm

Napětí kolem mise europoslanců, kteří v Česku „vyšetřovali“ střet zájmů premiéra Andreje Babiše, roste. Agrární komora, tedy největší sdružení soukromých zemědělců, poslala šéfovi Evropského parlamentu a šéfce Evropské komise dopis, v němž si stěžuje na chování předsedkyně rozpočtového výboru a šéfky mise Moniky Hohlmeierové.

„Hohlmeier se totiž nesetkala se všemi zástupci zemědělské veřejnosti, ale pouze s Asociací soukromého zemědělství ČR (na což má samozřejmě plné právo, pokud by se setkala i s dalšími organizacemi), přičemž si z této schůzky odnesla nepravdivou informaci, že české zemědělství dělí na soukromé zemědělce, kteří jsou utlačováni druhou stranou spektra, tedy velkými holdingy a jejich akcionáři. Nic mezi tím nejspíš podle paní Hohlmeier neexistuje,“ píše do Bruselu šéf komory Zdeněk Jandejsek.

Podle něj Agrární komora sdružuje farmáře, kteří v Česku podnikají na 70 procentech zemědělské půdy. V případě Asociace soukromého zemědělství je to 10 procent. Jandejsek jde ale ve své kritice dál. Hohlmeierová podle něj lže.

Google chce znovu spolupracovat s Huawei. Čínská společnost mezitím chystá vlastní vyhledávač

sinfin.digital