Němcová: Něco podobného nepamatuju, ANO je sekta a Babiš tajně kooperuje s Okamurou

Příští středu bude sněmovna hlasovat o nedůvěře vládě Andreje Babiše. Ačkoli se momentálně zdá, že to koalice pohodlně ustojí, má to podle opozice smysl. „Nacházíme se v kritické situaci a je potřeba, aby každý poslanec dal jasně najevo, zda to ještě hodlá tolerovat. A to na vlastní triko, aniž by se schovával za nějaké stranické rozhodnutí nebo tajné hlasování,“ vysvětluje v rozhovoru pro INFO.CZ Miroslava Němcová z ODS.

Blok okolo Andreje Babiše se zdá být pevný a vláda nejspíš vydrží. Co svoláním schůze sledujete?

Chceme ukázat, co vláda dělá špatně a jak velké problémy má český premiér. Zároveň jsme přesvědčeni, že se nacházíme ve skutečně kritické situaci a je potřeba, aby každý poslanec dal jasně najevo, zda to ještě hodlá tolerovat. A to na vlastní triko, aniž by se schovával za nějaké stranické rozhodnutí nebo tajné hlasování.

Nechť každý poslanec, který podporuje vládu, vstane, a řekne, že mu nevadí skandály kolem premiéra Andreje Babiše, že mu nevadí jeho manažerská selhání nebo ostuda České republiky v zahraničí. Nechť každý poslanec řekne, zda toto všechno hodlá i nadále akceptovat a zda za to je ochoten nést svůj díl odpovědnosti. To vše má myslím v tuto chvíli zaznít.

Insider: Zeman mě naléval levným vínem a pak mě Ovčáček zařízl, říká Miroslav Poche

sinfin.digital