Novorozenou dceru ubila paličkou na maso. Soud poslal krkavčí matku na 19 let do vězení

ČTK

luš

Krajský soud v Plzni dnes poslal na 19 let do věznice s ostrahou ženu, která loni zabila svoji novorozenou dceru. Dvaadvacetiletá žena z Plzně po utajovaném těhotenství sama doma porodila. Ve strachu, že se o nechtěném děcku dozví její přítel, který nečekaně přišel domů, uhodila děvčátko nejméně dvakrát hlavičkou o roh sprchy, bodla ho nožem do krku a šíje a několikrát udeřila do hlavy paličkou na maso. Dítě těžkým poraněním hlavy a otoku mozku týž den v nemocnici podlehlo. Žena se přiznala. Rozsudek není pravomocný, neboť se proti němu na místě odvolala.

Ženě hrozilo 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest, tedy až 30 let nebo i doživotí. Státní zástupkyně požadovala trest 15 let. Obhajoba naopak usilovala o to, aby soud jednání kvalifikoval jako vraždu novorozeného dítěte matkou, která v rozrušení z porodu usmrtí své dítě, za což hrozilo tři až osm let vězení. Případně obhajoba navrhovala, aby soud ženu odsoudil za zabití v silném rozrušení ze strachu, úleku či zmatku, kde je trestní sazba pět až 15 let.

„Pořád jsem doufala, že to přítel nezjistí. Byla jsem strašně hloupá. On za to nestál. Udělala jsem hroznou věc. Je mi to líto,“ uvedla při výpovědi u soudu obžalovaná.

Babišovi jsem věřila a dvakrát mě podrazil. Řídí nás korupce, budou padat mosty, říká Pošvářová

sinfin.digital