Nový ministr Kněžínek: Chci spolupracovat se všemi právnickými profesemi a pokračovat v elektronizaci justice

ČTK

mst

Nový ministr spravedlnosti Jan Kněžínek chce úzce spolupracovat se všemi právnickými profesemi, aby výstupy úřadu byly všeobecně akceptovatelné. Hodlá také pokračovat v elektronizaci justice a zaměřit se na komunikaci s poslanci.

Ministr spravedlnosti to dnes řekl novinářům poté, co ho premiér Andrej Babiš (ANO) uvedl do funkce. Babiš podotkl, že Kněžínek může v čele ministerstva setrvat dlouho, „pokud se mu bude dařit“. Uvedl také, že on sám se bude resortu věnovat více než v minulosti.

Devětatřicetiletý právník a dosavadní místopředseda Legislativní rady vlády spojil většinu svého profesního života s úřadem vlády, nechystá se však přivést si odtamtud nové spolupracovníky. „Neuvažuju o tom, že bych si s sebou někoho přiváděl. Tým je kompaktní, dobře fungující,“ odpověděl na dotaz ČTK.

„Pan ministr je odborník, pracuje v resortu dlouho. Na úřadu vlády jsem s ním řešil veškeré legislativní věci a právní záležitosti, často i online, to znamená esemeskou a telefonáty. Bral jsem ho jako ve firmě, kde je nejdůležitější právník,“ uvedl k ministrovi premiér.

Babiš Malou obětoval a náhradník je jen dočasný, hlasování o vládě by se mělo odložit, říká Pospíšil

sinfin.digital