Nový vývoj kolem kauzy Vidkun a razie u Langera: Policie obvinila tři lidi z podvodu

Jan Hrbáček

Pražská policie obvinila tři lidi z podvodu, který se týká společnosti, kvůli níž si v rámci známé kauzy Vidkun detektivové před více jak čtyřmi roky přišli pro bývalého ministra vnitra za Ivana Langera. „Takzvanou kauzu Vidkun a fotovoltaické elektrárny Ševětín spojuje jeden základní prvek práce tehdejšího ÚOOZ, a to lež – lži,“ tvrdí exministr vnitra.

Když si detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu přišli na podzim roku 2015 pro exministra vnitra za ODS Ivana Langera, důvodem k razii mělo být podezření z účasti na podvodu při výstavbě solární elektrárny v jihočeském Ševětíně. Langer byl na policii ovšem předveden v rámci takzvané kauzy Vidkun, v níž jsou stíháni dva policisté z Olomouce, tamní podnikatel a přítel politika ODS Ivan Kyselý a bývalý hejtman Jiří Rozbořil. Případ nyní začíná rozplétat olomoucký krajský soud. V posledních dnech se ovšem začaly objevovat informace, že politik ODS byl do Vidkunu vsunut uměle. Detektivové do kauzy vpravili jiný případ výstavby solární elektrárny, který nabral neočekávaný vývoj.

Pražská policie obvinila ke konci roku tři lidi podezřelé z podvodu, který se týká společnosti, kvůli níž si v rámci známé kauzy Vidkun detektivové před více jak čtyřmi roky přišli i pro Langera.

Zmatky kolem DPH na pivo? Autory novely bych nelynčoval, problém je jinde, říká Minčič

sinfin.digital