O co všechno možná přijdeme: mají přijet Beck, Cave, Alicia Keys nebo Aerosmith

Ambicí tohoto textu není hodnotit opatření proti šíření koronaviru, ale jen připomenout, na které události kvůli němu možná budeme muset zapomenout. Anebo si aspoň počkat. Rušení akcí s účastí nad sto lidí se týká sportu, divadelních představení a koncertů i demonstrací. Ostatně Milion chvilek pro demokracii už oznámil, že přerušuje své turné po krajských městech. Jinak řečeno: zakázány jsou v danou chvíli i početnější protesty proti Andreji Babišovi a jeho vládě.

Hokejový svaz mezitím řeší, jak a zda vůbec se letos dohraje extraliga. Totéž se týká fotbalu. A nejen toho českého, některé dnešní a zítřejší zápasy Ligy mistrů se odehrají bez diváků, italská série A se dost možná letos ani nedohraje. Zrušen byl tenisový turnaj v Indian Wells, který bývá označován za pátý grandslam. Nevíme, zda se uskuteční hokejové mistrovství světa, které má být letos ve Švýcarsku, ve hvězdách je taky fotbalové Euro, v mlze pak letní olympiáda v Japonsku.

Zpět do Česka. Letos k nám má zavítat i několik opravdu zvučných jmen rockové a popové hudby. Třeba mnohonásobný držitel Grammy Beck tady byl naposledy v roce 1994, letos je hlavní ohlášenou hvězdou pražského Metronomu. Dost možná se ho ale zase nedočkáme, červen totiž není zas tak daleko. Koncert chystá také Nick Cave, jehož zrušení by nás zase tolik mrzet nemuselo, australský bard sem jezdí pravidelně. Do Prahy ale mají namířeno také legendární Aerosmith nebo soulová diva, filantropka Alicia Keys.

sinfin.digital