Obvinění kvůli Čapímu hnízdu padne jedenáct, i na Babišovu Moniku. Znovu se mluví o „účelovce“

ČTK

lup

Všichni, které policie zmínila v souvislosti s farmou Čapí hnízdo v žádosti o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka, budou obvinění. Serveru Novinky.cz to řekl zdroj obeznámený s případem. Jedná se o jedenáct lidí, mezi nimi i náměstkyni jihlavského primátora Janu Mayerovou z hnutí ANO. Ta je přesvědčena o tom, že její obvinění je účelové, vymyšlené, založené na fabulaci, neznalosti situace a ignoraci faktů. Náměstkyně to uvedla na dotaz ČTK poté, co si dnes na poště převzala usnesení o zahájení trestního řízení. Mayerová kdysi žádost o dotaci pro Čapí hnízdo podepsala.

„Ano, ti všichni, které policie jmenovala v žádosti o vydání poslanců Babiše s Faltýnkem sněmovnou, jsou zahrnuti jako obvinění i v textu usnesení o zahájení trestního stíhání. Samotný popis skutku, kterého se měli dopustit, je rovněž totožný jako ten uvedený v policejní žádosti,“ uvedl pro Právo zdroj obeznámený s případem.

Usnesení o zahájení trestního řízení se tedy týká i manželky šéfa ANO Moniky a Babišových dvou dětí z prvního manželství Adriany Bobekové a Andreje Babiše mladšího. Mluvčí pražského městského státního zastupitelství řekla, že usnesení o zahájení trestního stíhání si zatím nevyzvedli všichni obvinění.

Práskač není účelovka? Sorry jako, Bureši. Komentář Zdeňka Šarapatky

sinfin.digital