Olympijské parky v Brně a Ostravě navštívilo přes čtvrt milionu lidí

ČTK

raz

Olympijské festivaly v Ostravě a Brně navštívilo během 17 dnů téměř 259.000 lidí. V Brně přišlo na festival 157.271 návštěvníků, v Ostravě a čtyřech lyžařských areálech v Beskydech a Jeseníkách dohromady 101.624 lidí. ČTK to za pořadatele oznámili Petra Ivánková a Miloš Židík.

Areál kolem Pavilonu Z na brněnském Výstavišti nabízel možnost vyzkoušet si 34 olympijských i neolympijských zimních i letních sportů. Největší zájem byl podle Ivánkové o curling, biatlonovou střelnici a pumptrack a dnem s nejvyšší návštěvností byla sobota 17. února, kdy do areálu přišlo 23.165 lidí.

V Ostravě mohli lidé kromě festivalového areálu s 30 sporty u Ostravar Arény navštívit i Korejskou vesničku na Masarykově náměstí v centru města, kde mohli vidět ukázky korejské kultury a ochutnat korejská jídla.

Festival zavítal také do lyžařských středisek v Mostech u Jablunkova a Bílé na Frýdecko-Místecku a v Karlově pod Pradědem a Kopřivné v Malé Morávce na Bruntálsku. Přímo do areálu u haly přišlo celkem 72.010 lidí, do vesničky 11.063 a do lyžařských areálů dohromady 18.551.

sinfin.digital