Padnou navržené změny EET? ANO od nich ustupuje a totéž žádá od lidovců

ČTK

O pozměňovacích návrzích k elektronické evidenci tržeb (EET) bude vládní koalice jednat ještě krátce před jednáním sněmovny. ANO zřejmě ustoupí po dohodě s ČSSD od návrhů na změny v EET. „Budeme se snažit zákon nechat ve stávající podobě,“ řekl předseda sněmovního klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) doufá v to, že kvůli neshodě na EET nepadne celý daňový balíček, jehož součástí úpravy jsou.

Lidovci, kteří přišli s vlastními změnami v EET, jsou podle svého místopředsedy Jana Bartoška postaveni do nepříjemné situace, kdy mají volit mezi svými návrhy a padnutím celého balíčku daňových změn. Ten obsahuje i priority, které KDU-ČSL prosazuje.

„Domluvili jsme se, že se k tomu ještě vrátíme, protože sociální demokraté na EET nechtějí měnit nic. Návrh z naší strany ohledně paušální daně nechtějí, návrhy KDU-ČSL ohledně výjimek nechtějí podpořit ani ČSSD, ani my. Doufejme, že to proběhne tak, aby nebyl ohrožen celý ten daňový balíček,“ uvedl Babiš. S návrhem změn přišel v prosinci, za což sklidil kritiku z řad ČSSD.

Hospody stále obcházejí EET. Finanční správa varuje, že konec „udavačského“ webu je nezachrání

sinfin.digital