Piráti a spol. jdou po peněženkách Pražanů. Tohle všechno chtějí zdražit

urm

Pražská koalice, kterou tvoří Piráti, Praha sobě a Spojené síly pro Prahu, nenápadně, ale velmi citelně zvedá nejrůznější platby pro místní obyvatele. INFO.CZ připravilo stručný přehled poplatků, které už magistrát stačil zvednout. Bydlení v hlavním městě tak není drahé jen kvůli cenám bydlení.

Vodné a stočné – zdražení o inflaci plus další 2 procenta

Praha pod vedením pirátského primátora Hřiba schválila zdražení vody, a to o dvě procenta nad míru inflace. Rozhodnutí padlo na Radě Hlavního města Prahy, která se konala 13. června 2019, kde byl schválen plán rozvoje vodohospodářské infrastruktury mezi lety 2020 a 2024. Město navíc rozhodlo, že voda nezlevní ani v případě, že projde navrhované snížení DPH na vodné a stočné z 15 na deset procent.

Elektřina – zvýšení o pět procent a více

V květnu 2019 oznámil dominantní dodavatel elektrické energie pro Prahu – Pražská energetika, že zvýší ceny elektřiny v hlavním městě. Zvýšení, které vstoupilo v platnost 15. května 2019, počítalo s tím, že cena stoupne o 5 procent a více, a to v závislosti na množství odebírané energie. I rodiny s nejmenším odběrem kvůli tomu ale zaplatí o zhruba 700 korun ročně navíc oproti předcházejícím cenám.

Holec: Spojené síly nenávisti. Pražskou koalici drží pohromadě už jen zoufalství

sinfin.digital