Pohonné hmoty opět zdražily

ČTK

mst

Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku za poslední týden opět mírně zdražily. Cena benzinu Natural 95 stoupla proti minulé středě o pět haléřů na 33,43 koruny za litr. Nafta byla dražší o čtyři haléře, motoristé za ni ve středu platili v průměru 32,58 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmotsleduje. Ceny se tak vrátily na úroveň ze začátku června, kdy byly nejvyšší za posledních 3,5 roku.

Podle analytiků budou ceny pohonných hmot i nadále mírně růst. „Budou reagovat na vývoj ceny ropy z předešlých týdnů. Aktuálně se cena ropy Brent pohybuje pod 76 dolarů za barel a oproti předešlému týdnu se snížila. Rovněž posiluje koruna vůči dolaru, což pomůže k postupnému ustalování cen pohonných hmot poblíž současných úrovní,“ uvedl analytik BH Securities Štěpán Křeček.

Podle analytika společnosti Cyrrus Lukáše Kovandy bude mírné zdražování pokračovat, ale růst cen nebude nijak výrazný. „Dramatické zdražování čekat nelze, protože na trhu s ropou se v těchto dnech zvolňuje situace. Ceny benzinu po zbytek července zůstanou pod 34 korunami za litr a ceny nafty nepřekročí 33 korun,“ doplnil Kovanda.

Babiš a Zeman jsou děti štěstěny, bujará léta ale končí a hlavní nepřítel je Trump, tvrdí ekonom

sinfin.digital