Pohonné hmoty v Česku mírně zlevnily

ČTK

mst

Po dvou a půl měsících růstu cen pohonné hmoty v Česku mírně zlevnily. Cena benzinu Natural 95 v uplynulém týdnu klesla o pět haléřů na průměrných 33,43 koruny za litr. Nafta stála ve středu v průměru 32,58 Kč/l, což bylo o tři haléře méně než před týdnem. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Ceny u čerpacích stanic rostly od konce března, v některých týdnech o více než padesátník. Počátkem tohoto měsíce vystoupaly na nejvyšší úroveň za zhruba 3,5 roku. Ustávání růstu cen analytici očekávali kvůli posilováním koruny vůči dolaru.

Nejdráže se pohonné hmoty nadále prodávají v Praze, kde se za litr Naturalu 95 platí v průměru 34,29 Kč/l a nafty 33,33 Kč/l. Nad 34 korunami za litr je benzin pouze v hlavním městě, za naftu dají řidiči více než 33 korun už jen v Plzeňském kraji.

Nejméně platí motoristé za benzin nadále ve Zlínském kraji, průměrně 33,06 Kč/l. Diesel je nově nejlevnější v Jihočeském kraji, v průměru za 32,23 Kč/l. Pod 32,30 Kč/l se nafta prodává ještě v Královéhradeckém, Ústeckém a Zlínském kraji.

sinfin.digital