Policejní psychologové: Naděje, že Míša utekla z domova, každým dnem klesá

Eliška Kubátová

Policie už šestým dnem pátrá po Míše Patricii Muzikářové z Ústí nad Labem, která ve středu ráno odešla z domova, do školy už ale nedorazila. Podle odborníků a jejich zkušeností z minulosti je s postupujícím časem stále pravděpodobnější, že se dívka stala obětí trestného činu. Naděje, že se najde v pořádku, ale stále neumírá. 

Ústecká policie od středečního zmizení 12leté Míši pracuje s dvěma možnými verzemi. První je, že se dívka stala obětí trestného činu. Druhým možným scénářem je útěk z domova. Jak ale pro INFO.CZ řekl zdroj blízký vyšetřování, zkušenosti z minulosti naznačují, že je druhá vyšetřovací verze každým dnem méně pravděpodobná.

„Většinou to trvá den, dva až týden, než se děti, které utekly z domova, najdou. Mezitím už se ale většinou ozvou někomu blízkému. Že by kontakt s rodinou nebo kamarády úplně utnuly, se nestává,“ řekl redakci.

To potvrzuje i soudní psycholožka Ludmila Čírtková. Jak ale dodává, naděje umírá poslední. „Praktická zkušenost samozřejmě říká, že s pokračujícím časem je udržet naději stále těžší, ale i takové šťastné případy se vyskytují. Takže statisticky vzato by se dalo uvažovat tímhle směrem, ale dokud není zjištěno nic konkrétnějšího, platí, že jsou všechny možnosti otevřené,“ řekla pro INFO policejní psycholožka.

Dům zmizelé Míši prohledává speciální tým v ochranných oblecích. Její otec se o všem dozvěděl z médií

sinfin.digital