„Policie mě zatím nekontaktovala,“ říká jeden z mužů, kteří nabídli médiím video s Forejtem

Info.cz

Kompromitujícím videem, které zachycuje bývalého šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta v choulostivých situacích, se začala zabývat policie. Jak ale pro INFO.CZ uvedl jeden z mužů, kteří nahrávku nabídli celé řadě tuzemských médií, policie zatím ani jednoho z nich nekontaktovala. Video s bývalým hradním protokolářem podle tohoto člověka (redakce celé jeho jméno zná) není jediné a „jsou na cestě“ další. Údajně zachycují vysoce postavené politiky.

 „Mohu potvrdit, že Národní protidrogová centrála postoupila policii poznatek související s touto věcí a policie na jeho základě zahájila úkony trestního řízení,“ řekla dopoledne pro INFO.CZ mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Koho a co konkrétně policie prověřuje, zatím není jasné. Sdílnější není ani Národní protidrogová centrála, na jejíž popud se záležitost řeší. Lze usuzovat, že se policie zajímá o Bohuslava H., který nahrávku ve Forejtově bytě údajně pořídil a sám přiznal, že bývalému šéfovi hradního protokolu mimo jiné prodával drogy.

Jak serveru INFO.CZ sdělil Miloslav R., který potom spolu s Bohuslavem nabídl video za peníze médiím, policie za nimi zatím nepřišla.

„Já jsem s ním včera mluvil a zatím ho nekontaktovala. Víte co, ona nás nekontaktovala policie ani tajné služby za celou dobu, co ta kauza běží,“ řekl pro INFO.CZ.

sinfin.digital