Policie stíhá exministra práce Drábka a jeho náměstka. Podezřívá je z dotačního podvodu

ČTK

luš

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili bývalého ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka a jeho exnáměstka Vladimíra Šišku kvůli dotačnímu podvodu a zneužití pravomoci úřední osoby v případu, který se týká Fondu dalšího vzdělávání. Obviněn je i další bývalý vedoucí jednoho z oddělení ministerstva. Informoval o tom dnes server iDNES.cz. 



Informaci o stíhání potvrdil exministr Drábek na svém webu. „Dne 27. 2. 2018 mi bylo doručeno usnesení o zahájení trestního stíhání za skutky, kterých jsem se měl dopustit jako ministr práce a sociálních věcí v letech 2011-12. Jsem trestně stíhán za to, že jsem opakovaně podepsal změnu zakládací listiny příspěvkové organizace ministerstva,“ zveřejnil Drábek. 

Podle Drábka ho policie viní z toho, že měl změny provést úmyslně protiprávně. „Uvedenými podpisy jsem měl údajně způsobit škodu velkého rozsahu, přičemž měla být způsobena tím, že státní příspěvková organizace čerpala peníze ze státního rozpočtu v souladu se zákonem o státním rozpočtu na projekty aktivní politiky zaměstnanosti (například získání prvotní praxe absolventů po ukončení studia),“ vysvětlil Drábek, který obvinění odmítá. „Ani úmysl, ani protiprávnost není usnesením o zahájení trestního stíhání ani jeho odůvodněním jakkoli doložena, tvrdí.

Nejde o boj dobra se zlem. Skripal měl být mrtvý, britské verzi nevěřím, říká Šándor

sinfin.digital