Poslanci opět tepali Českou televizi. Co řekli Okamura, Klaus, Rozner, Valenta nebo Juříček?

Info.cz

Poslanecká sněmovna ve čtvrtek odpoledne schválila Výroční zprávy o hospodaření a činnosti České televize za roky 2016 a 2017. Tak jako minulý týden i dnes v rozpravě vystupovali hlavně kritici veřejnoprávní televize, většinou z řad SPD a KSČM. Nit suchou na ČT ale nenechal také Václav Klaus ml. (Trikolóra) nebo Pavel Juříček (hnutí ANO). Ten si dokonce dokonce nechal zpracovat svůj vlastní „audit“ hospodaření ČT, který ovšem nechce skoro nikomu ukázat. Co také zaznělo ve sněmovně? Vybíráme osm nejzajímavějších výroků.

Jaroslav Foldyna (ČSSD)

Pro mě je zpráva o hospodaření dosti problematická a pochybnosti, které tady otevřel kolega Juříček svými postoji a celá řada dalších, mě nutí k tomu, abych velmi přemýšlel, pakliže tady nezazní něco tak zásadního, tuto zprávu o hospodaření nepodpořit.

Jiří Valenta (KSČM)

Generální ředitel České televize pan Petr Dvořák dnes na ČT24 před osmou hodinou z ničeho nic při moderované debatě o programu televize k oslavám výročí 17. listopadu začal hovořit o schvalování zpráv České televize ve sněmovně. K mému obrovskému úžasu sdělil, že poslanci již neveřejně přiznali, že útočí na hospodaření České televize z důvodu, že se jim nelíbí zpravodajství, ale že on bude Českou televizi proti politikům bránit.

Petrov: Pandořina skřínka se otevřela. Boj o ČT odráží širší problém českých médií

sinfin.digital