Pour věděl, kdo je Tommy Robinson. Vysvětloval jsem mu to, tvrdí muž, který Brita pozval

Adam Kotrbatý

Účast kontroverzního britského aktivisty Tommyho Robinsona na konfrerenci Rodina a její práva v 21. století v Poslanecké sněmovně popudila některé další účastníky i veřejnost. Organizátoři v čele s poslancem hnutí ANO Milanem Pourem nakonec událost naplánovanou na páteční dopoledne zrušili. Pour tvrdí, že neměl o Robinsonovi dost informací. Podle Milana Roháče, jenž pozvání Brita zařizoval, však Pour věděl, co je Robinson zač.

Kontroverzní britský aktivista Tommy Robinson (vlastním jménem Stephen Yaxley-Lennon) přijede do Prahy a vystoupí v Poslanecké sněmovně. Když Deník N ve čtvrtek přinesl tuto zprávu o Robinsově účasti na konferenci o právech rodiny, strhl se kolem toho na sociálních sítích i v zákulisí Poslanecké sněmovny rozruch. 

Účast začali rušit někteří nahlášení řečníci. Již dříve se kvůli Robinsonovi odhlásil europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), ve čtvrtek se k němu přidala i nezávislá senátorka Jitka Chalánková a poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna. Pozvání Robinsona kritizoval na Twitteru i britský velvyslanec Nick Archer. Organizátor a poslanec hnutí ANO Milan Pour ve čtvrtek večer konferenci raději zrušil.

Muž s jedním písmenem a Paní vím všechno. Koho si vzal Macron do vlády?

sinfin.digital