Pražská opozice kritizuje „tajnosti“ kolem Šlechtovy restaurace: „Je to malá domů Prahy sobě“

Ivan D.

Šlechtovu restaurace ve Stromovce, která se má otevřít prvním hostům na jaře, bude provozovat Vinohradský pivovar. Způsob výběru provozovatele a nejasnosti kolem nájemného jsou ale terčem kritiky. „Je to malá domů Prahy sobě,“ uvedl pro deník Blesk pro Blesk místopředseda zastupitelského klubu hnutí ANO Radomír Nepil. Kritické hlasy zaznívají i z dalších pražských opozičních stran. 

Vinohradský pivovar vybral coby nejvhodnějšího provozovatele legendární „Šlechtovky“ magistrát a budoucí správce objektu městská společnost Obecní dům. Jaké podmínky ale muselo splnit deset oslovených firem, z nichž na nabídku reagovalo šest, nikdo neřekl. „Nejsem schopen výběrové řízení komentovat, ani jeho průběh, ani kritéria pro výběr naší společnosti. Byli jsme osloveni a předložili jsme nejlepší nabídku, jakou jsme uměli,“ řekl pro Blesk.cz jednatel pivovaru Jan Korselt.

Na výběr firmy ale okamžitě upozornila opozice vedení Prahy. Té vadí zejména skutečnost, že spoluvlastník Vinohradského pivovaru Matěj Turek (38) byl na kandidátce hnutí Praha sobě spolu s radní pro kulturu Hanou Třeštíkovou (37), v jejíž gesci je i Obecní dům.

sinfin.digital